Avisinnlegg om åpning av Tokerud hallen

Avisinnlegg om åpning av Tokerud hallen

Vi er veldig stolte over å være den første minoritetsdrevne klubben med driftsavtale med Bymiljøetaten. Vi legger vår ære i å forvalte dette ansvaret på best mulig måte og drifte hallen etter oppdragsgivers forventninger. Vi skal gjøre alt vi kan for å skape et idrettstilbud for alle her i nærområdet, og vi skal videreføre vårt arbeid for inkludering, mangfold og idrettsglede til alle. Historisk åpning av Tokerud flerbruks

ÅPNING: Mange tok turen da Sangam IL inviterte til fest og Tokerud flerbrukshall ble åpnet på lørdag.

Lørdag ble nye Tokerud flerbrukshall åpnet med multikulturell fest og stor ståhei. Samtidig var det en historisk dag. Sangam IL er nemlig det første minoritetsdrevne idrettslaget i byen med driftsavtale med kommunen.

Publisert: 30.08.2022 kl 16:15

STOLT: Leder av Sangam IL, Amiran Amarasingham Akilan, er stolt over at hans idrettslag som det første minoritetsdrevne idrettslaget i byen har fått driftsavtale for nye Toker flerbukshall.

Stor aktør

Sangam IL har sitt utsprang fra Norway Tamil Sangam, og holder regelmessige aktiviteter for alle aldersgrupper. De har medlemmer fra både første-, andre- og tredje generasjons norsk-tamiler og øvrige minoritetssamfunn i byen og i landet. Klubben ble stiftet i 1979, og feiret 40 år i 2019.

Organisasjonen er en stor aktør i minoritetssamfunnet i Groruddalen og omegn både i idretten og innenfor kulturen, og har over 1000 medlemmer hvor hovedvekten er barn og unge som driver innen idrettene friidrett, fotball, badminton, svømming, sjakk, carom, yoga og dans.

At de nå får eget tilholdssted i splitter nye Tokerud flerbrukshall, som har kostet 70,3 millioner kroner, gjør at idrettslaget ser lyst på framtiden.

– Det har, på tross av svært godt samarbeid med Bymiljøetaten og bydelen, vært en lang kamp for å få hallen. Det har også blitt lagt ned tusenvis av timer med frivillig arbeid for å få det til. Men vi er uansett veldig fornøyd når vi nå står her og er klare til å flytte inn. Her skal vi skape så mye glede og aktivitet. Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang. Ikke bare med de faste aktivitetene våre, men også nye idretter som basketball og volleyball. I tilllegg skal vi få på plass en utlånssentral for gratis utlån av sportsutstyr, sier Amiran Amarasingham Akilan.

TENTE LYS: Etter tamilsk skikk ble det tent lys for hallen.

 

Tente lys for hallen

Lørdagens åpning startet med afrikansk musikk og dans foran inngangen, mens de frammøtte ventet på idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) som skulle foreta den offisielle åpningen med snorklipping. Før han skulle vise hvor god han er til å håndtere saksa ble det, etter tamilsk skikk, tent lys for hallen og god lykke. Når så idrettsbyråden hadde klipt snora, valfartet hundrevis av mennesker inn for en omvisning av den nye hallen. Der ble det også matservering, kulturelle danseinnslag og en oppvisningskamp i volleyball mellom juniorlandslagsspillere.

– Vi er veldig godt fornøyd med åpningsdagen. Alt gikk bedre enn vi turte å drømme om. Moro å se så mange mennesker kose seg sammen og feire denne store dagen for oss, sier Amiran Amarasingham Akilan.

FIKK ÆREN: Idrettsbyråd Omar Samy Gamal fikk æren av å foreta den offisielle snorklippinga.

 

Gode ord å ta med seg

Taler kom man heller ikke utenom på en slik dag, og mange av de spesielt inviterte gjestene hadde med seg gode ord.

– Å få være med å åpne idrettsanlegg er det aller morsomste med jobben min, og dette er en fantastisk dag for oss alle. Dette er noe dere, som en klubb som bygger fellesskap, godt lokalmiljø og gode nabolag, fortjener. Jeg er sikker på at den nye hallen blir et kjempeløft for hele lokalmiljøet, og håper hallen kan hjelpe idrettslaget til å ta nye steg og sikre idrettsglede hver eneste dag, sa idrettsbyråd Omar Samy Gamal.

Stortingsrepresentant Trine Lise Sundnes (Ap) hadde også tatt turen øverst i Groruddalen.

– Det er stas å få være med å feire dagen med dere i dag. En flerbrukshall gir hele området identitet, muligheter til felles opplevelser og godt samhold. Jeg er glad for at det er nettopp dere i Sangam IL som har fått driftsavtalen, da jeg vet hvilken forbilledlig jobb dere gjør for mangfold og glede. Vi vet også at idrettsanlegg er en viktig faktor for å å få flere i aktivitet, og fra regjeringens side er vi helt klare for at vi ønsker å legge til rette for flere anlegg framover, sa hun.

CELEBRE GJESTER: Politikere og samarbeidspartnere var spesielt invitert av Sangam IL og Amiran Amarasingham Akilan (bakerst) til åpningen. Fra venstre ser vi Naima Hibout fra bydelen, Kjetill Gunarsson fra Oslofjorden badmintonkrets, Rashid Nawaz fra bydelen, idrettsbyråd Omar Samy Gamal og stortingspolitiker Trine Lise Sundnes.

Lederen for Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz, var selvfølgelig også på plass og hadde med seg mer enn blomster.

– Dette er en stor dag for hele bydelen, og jeg er stolt over at vi nå har fått en så flott hall som kan brukes til så mye forskjellig og være et samlingspunkt hvor vi sammen kan dyrke aktivitet og fellesskap. For bydelen er denne hallen veldig viktig. Spesielt for alle våre barn og unge, og når hallen nå er klar til å tas i bruk får vi et gyldent triangel mellom denne hallen, Liastua og Jesperudjordet her på Stovner, sier han.

Sist, men ikke minst hadde sekretær for Oslofjorden badmintonkrets, Kjetill Gunnarson, med seg en tale. Han har vært med i planleggingen av hallen siden oppstarten har og jobbet målrettet med at den skal være spesielt tilpasset badmintonsporten.

– Dette kommer til å bli det viktigste badmintonstedet på Oslos østkant, og det har vært en glede å jobbe med dere for å få dette realisert. Når vi står her nå i dag kan vi alle være stolte over at den harde og lange innsatsen har betalt seg. Jeg vil ønske dere alle lykke til, og ser fram til videre samarbeid, sier han.

Share this post